ЗАСМІЧЕННЯ КАНАЛІЗАЦІЇ

08.05.20

ЗАСМІЧЕННЯ КАНАЛІЗАЦІЇ

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ! ! !

У квітні цього року ТОВ «Житлоіндбудсервіс» інформувало Вас, що в період карантину стрімко збільшилась кількість сміття, яке мешканці ЖК скидають в міську каналізацію (вологі серветки, засоби гігієни, пов’язки, тощо), чим засмічують систему каналізації і створюють аварії, та просило не кидати в каналізацію сміття, попереджало про можливі негативні наслідки  таких дій.

На жаль, мешканці не дослухались до цих прохань, що 07.05.2020 призвело до сумних  наслідків. Через забиття каналізації сміттям виникла аварійна ситуація на каналізаційній насосній станції, що призвело до припинення водопостачання більшості житлових будинків с. Чайка на період усунення аварії.

Під час виконання аварійно-відновлювальних робіт та прочищення каналізаційних систем було витягнуто з каналізації велику кількість предметів, заборонених до скидання: побутового сміття, ганчір’я, серветок, засобів гігієни, поліетиленових пакетів, пластикових пляшок, металічних предметів, тощо.

Така безвідповідальність мешканців ЖК може призвести до більш серйозних наслідків,  зокрема до повної зупинки роботи каналізаційної станції з непередбачуваними негативними наслідками для всього ЖК Чайка, в тому числі припинення каналізування та водопостачання на ЖК на період відновлення роботи станції (якщо для цього буде необхідна закупівля нового обладнання, відповідно, відновлення надання комунальних послуг буде тривалим у часі), а також до екологічної катастрофи.

Переконливо просимо кожного мешканця ЖК Чайка використовувати каналізацію за призначенням та не засмічувати її предметами, які слід викидати у смітник.

Наголошуємо: суворо забороняється скидати в каналізацию будь-яке сміття, ганчірки, вологі серветки, засоби гігієни, пов’язки, предмети побуту та інші предмети, які не розчиняються у воді.

Поважайте своє житло, не створюйте додаткову загрозу своєму життю та здоров’ю! Бережіть себе і своїх близьких!

 

Адміністрація ТОВ «Житлоіндбудсервіс»