Плата за абонентське обслуговування споживачів

15.02.23

Плата за абонентське обслуговування споживачів

До уваги споживачів ТОВ «Житлоіндбудсервіс»!

 

З лютого 2023 року ТОВ «Житлоіндбудсервіс» вводить плату за абонентське обслуговування споживачів.

Плата за абонентське обслуговування споживачів (фізичних та юридичних осіб) є обов’язковим платежем для всіх споживачів, з якими  ТОВ «Житлоіндбудсервіс» укладено індивідуальний договір про надання послуг з централізованого водопостачання та/або централізованого водовідведення.

Підставою для застосування до споживачів такої плати є норми Закону України “Про житлово-комунальні послуги” № 2189, введені в дію з 01.05.2019(ст. 1, 4, 14 Закону № 2189).

Відповідно до п. 11 статті 1 Закону України “Про житлово-комунальні послуги” плата за абонентське обслуговування — платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг, що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійснення розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахування та стягнення плати за спожиті комунальні послуги, обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку води (у разі їх наявності у будівлі споживача), а також за виконання інших функцій, пов’язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами (крім обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення).

Плата за абонентське обслуговування споживачів послуг з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення, що надаються ТОВ «Житлоіндбудсервіс», за індивідуальними договорами з 01.02.2023 становить:

24,28 грн з ПДВ – за наявності вузлів комерційного обліку водопостачання;

17,92 грн.з ПДВ – за відсутності вузлів комерційного обліку водопостачання.

Звертаємо увагу на те, що

– на підставі Закону України “Про житлово-комунальні послуги”витрати на збут для індивідуальних споживачів виведені зі складу тарифів на комунальні послуги з централізованого водопостачання і централізованого водовідведення та є окремим платежем, шо іменується  платою за абонентське обслуговування споживачів;

плата за абонентське обслуговування не перевищує граничний  розмір даної плати, визначений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 №808 (із змінами та доповненнями), який станом на 01.12.2022 становить 38,07 грн.;

– плата за абонентське обслуговування має фіксований розмір,з розрахунку на 1 особовий рахунок в місяць:

– плата за абонентське обслуговування сплачується споживачем виконавцю щомісячно у фіксованому розмірі, незалежно від кількості мешканців в приміщенні та обсягів спожитих комунальних послуг.

Усі кошти, які сплачуватимуться споживачами у складі плати за абонентське обслуговування, є необхідними для забезпечення стабільного водопостачання та водовідведення споживачів, особливо у воєнний час.

           Адміністрація ТОВ «Житлоіндбудсервіс»